Baterel si Lumea Non-E

Nu aruncati bateriile uzate sau echipamentele electrice si electronice! Aduceti-le la scoala!Cutia verde asteapta sa fie umpluta! :)


Iti doresti o lume mai curata ?

Crezi ca si tu poti schimba ceva ? 

Daca raspunsul tau este da, atunci ar trebui sa te implici acum.

Campania, avand ca inițiator Asociaia Environ, se adresează elevilor din toate ciclurile de învățământ și are ca scop principal implicarea  elevilor în realizarea unei rețele naționale de colectare și reciclare selectivă (în special a deşeurilor de echipamente electrice şi electronice – DEEE şi a bateriilor şi acumulatorilor uzaţi).
Campania are și o etapă competițională:  Un concurs de eseuri pe tema colectării selective a DEEE-urilor și a bateriilor uzate, cu tema "Aventurile lui Baterel si ale prietenilor săi", dar și un concurs de desene.
Premii Concurs de eseuri si desene
 Locul 1–camera vide
 Locul 2–aparat fot
 Locul 3–MP4 player
  5 Mentiuni constand in produse promotionale
 Premiul special Cosmote constand intr-un smartphone

SI NOI PUTEM SCHIMBA CEVA!
Vineri, 10 octombrie, am primit vizita celor de la ISU si am invatat cum sa procedam in caz de cutremur. Marti, 14 octombrie, urmeaza exercitiul real, pentru a pune in practica ceea ce am invatat.
  • Marti, 23.09, elevii clasei noastre vor participa la proiectul international Plant a tree for Peace 2014 - click, a III-a editie pentru noi. Activitatea se va desfasura in curtea scolii, la fel ca in ultimii 2 ani.
  •                           Poze gasiti in Galeria foto
Miercuri, 24.09, clasa noastra va primi vizita autobuzului pe care il cunoasteti de anul trecut. Vom invata despre reciclarea selectiva, ne vom distra si vom participa la concurs-  Laboratorului verde al reciclarii  - click 


Poze am incarcat aici : Laboratorul Verde al Reciclarii

Organizarea Ceremoniei de Inmormantare a lui NU POT-  Ramas bun ”Nu Pot” bun venit ”Voi Incerca/Voi Reusi!” 6.10.2014         Cum ar fi daca ne-am invata elevii sa inlocuiasca nu pot cu voi incerca/voi reusi? Prin acest proiect dorim sa dezvoltam un model de gandire pozitiva  in randul elevilor, prin care sa  le permita acestora sa actioneze constructiv cu un impact pozitiv  pentru viata lor sau a comunitatii in care traiesc.

           Poate ca pare un joc banal, haios insa in aceasi masura consideram ca este un joc serios si util pentru oricine, copil sau adult. Cu totii putem invata ceva din acesta!

            Proiectul de fata s-a nascut din povestioara „Inmormantarea lui Nu Pot” extrasa din Supa de pui pentru suflet – Jack Canfield si Mark Victor Hansen.


Poze aici: Inmormantarea lui NU POTHalloween la noi in clasa - 31.10.2014 


O zi minunata plina de dovleci, vrajitoare, decoratiuni, distractie.... prelungita la o petrecere pana seara tarziu :)


Imagini de la Halloween-ul clasei a a III-a B - aici
Prima intalnire a Clubului de Lectura al clasei a III-a B

- cartea de … dincolo de şcoală

„Ai atâtea vieţi, câte cărţi ai citit” (Gabriel Liiceanu)


      Cale de evadare din cotidian, de împlinire spirituală sau doar de relaxare în ficţional, lectura a devenit nu doar o pasiune, ci un mod de viaţă. Cu fiecare carte parcursă, ne reinventăm ca fiinţe, ne reevaluăm valorile şi principiile, ne iscodim gândurile şi ne repoziţionăm perspectivele.


     Bucuria lecturii este cu atât mai mare, cu cât ea este împărtăşită cu ceilalţi. Entuziasmul lectorilor inocenţi este molipsitor, frenezia trăirii aventurilor imaginare, dar atât de captivante, emoţiile resimţite alături de personajele cu care aceştia empatizează, mâhnirea la constatarea unui eşec, toate acestea şi multe altele conferă valoare cititului. Această plăcere a lecturii am reactualizat-o la proaspăt înfiinţatul (în şcoala noastră în toamna lui 2014) Club de Lectură, alături de elevii mei.


Poze de la activitatea noastra - aici 

Sarbatorim Ziua Nationala a Romaniei


Mandri ca suntem romani - foto


La 1 decembrie 1918 a fost convocată, la Alba Iulia, Adunarea Naţională a Românilor, lucrările finalizându-se cu Hotărârea de unire necondiţionată a Transilvaniei cu România, votată în unanimitate (acest act a avut loc după ce, la data de 27 martie 1918, respectiv 28 noiembrie 1918, organele reprezentative ale Basarabiei şi Bucovinei au votat unirea).


Petrecere de Craciun - 17.12. 2014 - Tort, dans, jocuri si muuuuulta distractie pentru cei 26 elevi ai clasei :)Film 3D- "Pinguinii din Madagascar" - Plazza Romania - 18.12.2014Echipele de superspioni nu se nasc... ci ies din găoace. Descoperiţi secretele celor mai abile şi amuzante păsări sub acoperire din spionajul global: Skipper, Kowalski, Rico şi Private. Aceşti agenţi de elită îşi unesc forţele cu o organizaţie şic sub acoperire, Vântul din Nord, condusă de chipeşul şi răguşitul Agent Secret (am putea să vă spunem numele lui adevărat, dar... ştiţi ce ar urma), a cărui voce este asigurată de Benedict Cumberbatch.


Cateva instantanee cu noi si nu numai :) aici

Omagiindu-l pe Mihai Eminescu- 165 ani de la nasterea marelui poet-  15 ianuarie 2015

Mihai Eminescu (născut Mihail Eminovici; n. 15 ianuarie 1850, Botoșani – d. 15 iunie 1889, București) a fost un poet, prozator și jurnalist român, socotit de cititorii români și de critica literară postumă drept cea mai importantă voce poetică din literatura română.

Fotografii minunate AICI

A doua intalnire a Clubului de Lectura - 22.01.2014


http://sieucitesc.ro/login


Poze din activitatile minunate ale Clubului de Lectura

 
21 Martie - La padure cu clasa a III-a B


Proiectul de educatie ecologica www.micsiecologist.ro


4 aprilie 2015


Copiii inverzesc Romania -